Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Week van het geld 2019 in Utrecht

vrijdag, 29 maart 2019

De gemeente Utrecht deed dit jaar nog actiever mee aan de Week van het geld, o.a. in samenwerking met a.s.r. verzekeringen en het Nibud. Hieronder een korte samenvatting:

Diverse activiteiten

  • In Utrecht vroegen 40 klassen een financiële gastles aan, 120 klassen bestelden lesmateriaal van Wijzer in geldzaken via Geldlessen.nl
  • In Utrecht boden onder andere a.s.r. verzekeringen, Rabobank, Diversion, Nibud en DOCK gastlessen aan op het basis en voortgezet onderwijs met hun programma’s: ‘Fix je Risk’, ‘Cash Quiz/Bank voor de klas’, ‘Moneywayz’ en ‘MoneyKnowHow’.
  • FC Utrecht organiseerde een rekenspeurtocht door Galgenwaard voor kinderen van groep 7 en 8.
  • Theatergroep STUT speelde hun stuk ‘Tikkie’ (over uitdelen en incasseren wanneer je 18 wordt) voor 5 volle klaslokalen (o.a. op het ROC Creative en ROC Zorg en Welzijn)
  • a.s.r. organiseerde meerdere workshops samen met het Nibud over financiële opvoeding ‘Ik krijg noooooit wat’ en U-centraal het jongerenevent ‘Follow Your Money’ met o.a. een Escaperoom, een voorstelling en rappers. Bekijk deze activiteit hier.   De gemeente Utrecht...

  • Ondertekende de landelijke pledge ‘Alliantie Kinderarmoede’, waarbij 100 publieke en private partners hebben beloofd mee te werken aan de ambitie om (de effecten van) kinderarmoede aan te pakken.
  • Lanceerde op maandag 25 maart de actie-agenda ‘Utrechters Schuldenvrij’, met daarin ook aandacht voor financiële educatie door het jaar heen.
    Ging langs bij o.a. a.s.r., de ROC’s, het event van U-centraal als mede-sponsor van de theatervoorstellingen.

Jongerenfonds

Op donderdag stroomde de eerste jongere uit het Jongerenfonds uit.  Tamim heeft in een kleine anderhalf jaar zijn volledige lening afgelost en studie afgerond, een supermooi resultaat waar Wethouder Linda Voortman hem ook even in het zonnetje voor zette. Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.