Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

De Week van het geld in Groningen

vrijdag, 29 maart 2019

De Groningse Kredietbank was in de Week van het geld met 60 collega’s druk met het geven van meer dan 60 gastlessen. De gastlessen zijn in alle wijken van de stad en in verschillende regiogemeenten gegeven en er zijn meer dan 1.400 leerlingen bereikt! De lessen werden afgesloten met een petje op petje af quiz. De winnaar was de geldheld en mocht op de foto.

Kletspot in de klas

Door middel van de speciale geld-editie van de Kletspot van Wijzer in geldzaken kwam het gesprek met de leerlingen goed op gang in de klassen. Sparen, schulden, reclame en hoeveel zakgeld iedereen kreeg kwamen aan de orde. Leerlingen konden haarfijn uitleggen hoe je voor “fortnite” allemaal zaken kon kopen via I deal of paypal. Ouders hoefden hier niet aan te pas te komen. Ze vonden wel dat je heel makkelijk per ongeluk iets kon kopen, zonder duidelijke waarschuwing had je de nieuwste skins al gekocht. Kinderen zagen wel de gevaren hiervan in.

Boetes voorkomen en gevaren van schulden

Daarnaast bezochten politieagenten meerdere lessen en de kinderen mochten vragen wat ze wilden. Het voorkomen van boetes en ook de gevaren van het hebben van schulden werd aan de orde gesteld.

Groningse stadsdichter

De stadsdichter liet op een heel eigen wijze kinderen nadenken; wanneer ben je een geldheld? Dit leverde erg mooie gedichten op.

Ook lessen in het speciaal basisonderwijs

Om ook met leerlingen in het speciaal basisonderwijs het onderwerp omgaan met geld te bespreken heeft stichting MEE daar lessen verzorgd.

Een aantal foto's voor een impressie

 
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.