Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Minister Hoekstra geeft les over omgaan met geld op het Bernardinuscollege in Heerlen

maandag, 10 december 2018

Op 10 december heeft minister van Financiën, Wopke Hoekstra, weer een les gegeven over omgaan met geld. Dit keer op het Bernardinuscollege in Heerlen.

Interactief lesmateriaal

Ruim 27 leerlingen uit groep Havo 3 kregen les van de minister. De les is gebaseerd op het interactieve lesmateriaal dat Wijzer in Geldzaken heeft ontwikkeld, gericht op het aanleren van financiële vaardigheden, voor de onderbouw van het VMBO.

Alle provincies

De minister geeft elke maand in een andere provincie een les over omgaan met geld. Hij bezoekt hierbij zowel basisscholen als middelbare scholen.

Het nieuwe lesmateriaal voor het vmbo is gratis verkrijgbaar via de online leermiddelentool op de website van Wijzer in geldzaken en via het online leerplatform LessonUp, waarop ruim 30.000 docenten uit het voortgezet onderwijs actief zijn. In de online leermiddelentool is tevens lesmateriaal van partners van het platform over leren omgaan met geld te vinden. Dit is eenvoudig te selecteren op onderwijsniveau, leerdoelen en vak.  

Structurele aandacht voor leren omgaan met geld

Wijzer in geldzaken zet zich al lange tijd in om financiële vaardigheden een structurele plek te geven in het onderwijscurriculum. Door kinderen en jongeren al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

Platform Wijzer in geldzaken is al jaren succesvol actief met het verspreiden van lesmateriaal in het primair onderwijs o.a. tijdens de landelijke Week van het geld. In mei jl. lanceerde het platform ook nieuw lesmateriaal voor de onderbouw van het vmbo in het voortgezet onderwijs. Het streven is om dit verder uit te breiden naar andere leerjaren en niveaus.  


Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.