Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Geldlessen voor de toekomst, inspirerende bijeenkomst over financiële educatie

donderdag, 16 mei 2024

Minister van Financiën Steven van Weyenberg is onze speciale gast op de docentendag ‘Geldlessen voor de toekomst’ op 10 juni 2024 in Zwolle. Kom jij ook naar deze middag vol inspiratie over jongeren leren omgaan met geld? ‘Geldlessen voor de toekomst' wordt met trots aangeboden door Wijzer in geldzaken. Werk je in het onderwijs of in de financiële sector? Dan wil je dit niet missen!

In navolging van onze succesvolle docentendag 2023 en de jaarlijkse platformbijeenkomst met onze partners bundelen we onze krachten om ervaringen en kennis met elkaar te delen. Scholen bieden steeds vaker financiële educatie aan of willen dit op een structurele manier aanpakken. Leraren, docenten en coördinatoren uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo zijn dan ook uitgenodigd om de nieuwste inzichten op het gebied van financiële educatie op te doen. Onze partners verzorgen inhoudelijke workshops, zij zijn namelijk experts op verschillende financiële thema’s en delen graag hun inzichten zodat we samen kinderen en jongeren ook op financieel gebied voorbereiden op hun toekomst. 

3 redenen waarom je dit niet mag missen:

  • Verrijk je kennis: leer over financiële thema’s, onderzoek, praktische tools en strategieën.
     
  • Bouw een waardevol netwerk op: ontmoet collega’s en wissel ervaringen uit met docenten en financiële experts. En laat je informeren door de aanbieders van scholing en lesmateriaal op de informatiemarkt.
     
  • Inspireer jezelf en anderen: volg 2 van de 10 workshops over actuele onderwerpen zoals jongeren en financiële criminaliteit, de risico’s van deepfake en AI, en hoe je verzekeringen en pensioen relevant maakt voor jongeren.

Discussie over financiële verleidingen en onderwijs

Minister Van Weyenberg opent de middag met Mia Wilsterman (Armoede Functionaris Zadkine) en Jochem Valkema (Programmamanager Onderwijs Wijzer in geldzaken). Ze gaan in discussie over financiële verleidingen voor jongeren, zoals achteraf betalen en het belang van onderwijs. Aansluitend vertelt Ernst-Jan Pfauth (Schrijver, interviewer en mede-oprichter van De Correspondent) zijn inspirerende verhaal over hoe hij zijn financiële koers radicaal wijzigde. Tijdens 'Geldlessen voor de toekomst' zijn er 2 rondes met workshops waarbij je per ronde 1 workshop kan volgen. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel en een infomarkt met educatieve aanbieders.

Hier wil je bij zijn!

Bekijk het volledige programma en schrijf je snel in. De workshops lopen al vol!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.