Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Cashquiz

maandag, 19 maart 2018

Ruim 4.300 gastlessen Bank voor de klas en spannende Spaarchallenge

Duizenden bankmedewerkers

Tijdens de Week van het Geld 2018 stonden er weer duizenden enthousiaste bankmedewerkers voor de klas, met een gastles financiële educatie. De les is dit jaar gekoppeld aan een spannende online Spaarchallenge voor kinderen – want aandacht voor sparen is en blijft belangrijk, zo bleek uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Ouders zijn steeds meer ‘bankiers’ van hun kinderen

Dat bleek uit onderzoek van de NVB, uitgevoerd door Kantar TNS onder ruim 500 ouders met een kind in groep 6, 7 of 8. Veel meer dan vroeger, sparen ouders voor hun kinderen (70%). In hun eigen jeugd was dat 25%, zo geven de ouders aan. Ouders schieten vaker uitgaven voor voor hun kinderen. Ongeveer een derde van de ouders geeft aan dat sparen door kinderen in hún jeugd belangrijker werd gevonden. De waarde van sparen is voor ouders en kinderen nog steeds groot, maar er is dus wel een verschuiving te zien.  

4.300 gastlessen Bank voor de klas

Ook in 2018 ontwikkelde de NVB nieuwe gastlessen in het kader van het financiële educatie programma Bank voor de klas. In de Week van het geld 2018 gaven duizenden bankmedewerkers een gastles, waarbij ze als ware ‘quizmasters’ de Cash Quiz speelden met de kinderen uit de klas. De teller stond op ruim 4.300 gastlessen, waarmee naar schatting 100.000 basisschoolleerlingen worden bereikt met financiële educatie.  

Spaarchallenge: samen sparen met de klas

‘Samen sparen voor de klas’. Dat was dit jaar het thema van Bank voor de klas. Nieuw is de online Spaarchallenge: kinderen sparen samen met hun klas voor een spaardoel dat ze samen met de leerkracht bedenken. Ze bedenken ook hoe ze het geld bij elkaar kunnen krijgen – bijvoorbeeld met klusjes doen. De challenge stimuleert kinderen om ook na de gastles na te laten denken over geld verdienen, sparen en uitgeven. 

Kijk voor meer informatie op bankvoordeklas.nl 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.